Menjar bo i sà és senzill amb les receptes de la Montsepcreus

Racó de receptes: conill amb xampinyons

M’agrada el conill. És una de les meves carns preferides. Lleugera, amb poc greix i fàcil de cuinar. A més, el trobo assequible a la butxaca. Sempre el compro a la parada Sanmartí al Mercat Central de Sabadell. Cada setmana tenen ofertes i, en temps difícils com l’actual, s’agraeixen.

recepta de conill

Una recepta senzilla de la Montsepcreus

Però últimament m’he adonat que estic poc creativa a la cuina. El conill, sempre el faig de la mateixa manera. El que en dic “conill abandonat”. És tant senzill! El poses a la safata del forn amb una mica de sal, oli i unes branquetes de romaní o farigola i esperes que estigui cuit. Queda molt bo, però és poc imaginatiu.

Avui, per sortir de l’atzucac, he decidit improvisar un plat nou: conill amb xampinyons.

Ingredients per a 4 persones:

  • un conill tallat a trocets
  • un parell d’alls
  • 500 gr. de xampinyons
  • oli d’oliva (si pot ser, verge)
  • 200 gr. de tomàquet triturat
  • dues fulles de llorer
  • un raig de conyac / brandy
  • brou casolà de verdures i au (pollastre, gallina, gall dindi,…)

Preparació:

Tallem els xampinyons a làmines. Els rentem bé, els salpebrem i els rossegem en una paella. L’important és que deixin anar l’aigua i que quedin un pèl torradets. Els reservem.

Els passos per cuinar el conill amb xampinyons de la Montsepcreus

Els ingredients bàsics: conill, bolets, herbes i tomàquet

En la mateixa paella, amb una mica més d’oli, rossegem els trossos de conill amb els dos alls. Quan han agafat color, els reservem. Aprofitem el suquet que queda per coure el tomàquet amb les fulles de llorer. Com que la paella està calenta, aquest pas és molt ràpid i està acabat en uns 3 o 4 minuts. Un cop fet això, afegim els xampinyons i, al cap d’un parell de minuts, el conill. Hi tirem un raig de conyac. Remenem uns minuts perquè es barregin tots els aromes.  Acte seguit, hi afegim el brou. La quantitat va, com sempre, a gust de qui està cuinant, però jo n’he posat fins que el conill ha quedat mig cobert. Deixem que cogui tot junt, a foc lent, uns 30 minuts, et voilà! El plat està acabat.

Normalment, la meva bíblia de receptes és el meravellós Corpus de la cuina catalana Conté bona part de la nostra història gastronòmica. Però, en aquesta ocasió, me l’he saltat i he optat per una recepta senzilla, poc calòrica i agraïda de païr.

Si la proveu, ja em direu què tal us ha anat.

Anuncis

Un pensament sobre “Racó de receptes: conill amb xampinyons

Els comentaris estan tancats.